Over Adrenaline Sports

Een nieuw begin - Adrenalinesports.net

In 2009 werd het nieuwe systeem van Adrenalinesports.net opgezet. Vanaf de grond opnieuw opgebouwd en volledig in eigen huis ontwikkeld. Ons CMS draait nu op het Opensource systeem Drupal.

Onze hobbies zijn nog steeds onze passie en dat is wat we willen uitdragen. In de nabije toekomst zal de site verder worden ontwikkeld - kortom, dit is nog lang niet alles wat we gaan laten zien. 

De opzet van de site - en onze filosofie

Iedereen van ons beoefend één of meerdere sporten waarover we schrijven op deze site. We houden niet van labels plakken - of het nu downhill, fourcross of cross country is - mountainbiken is mountainbiken. Surf je op een longboard of een shortboard? Ga je voor de poeder of voor het park op je snowboard?  Street of longboard skaten? Interesseert het ons, dan schrijven we erover. Of niet. Soms verwarrend, vaak verfrissend. Kortom, hip of saai, cool of boring, we bepalen zelf waar we over schrijven zonder er een label op te plakken.

File 1344

De voorpagina biedt een overzicht van onze hoofdartikels. De belangrijkste artikels van al onze sporten zijn terug te vinden in de slider. Deze slider geeft de artikels weer die gepubliceerd zijn in de  afgelopen 28 dagen, hierna zijn deze alleen nog in de archieven terug te vinden. In de vier kolommen onder de slideshow zie je de laatste nieuwe artikels van iedere sport-specifieke hoofdpagina. Je kan vanuit de hoofdpagina direct naar deze artikels, of je kan ervoor kiezen om via de headernavigatie naar een sport-specifieke pagina te gaan. Ook kan je door middel van het menu linksboven in je scherm direct naar een subcategorie binnen een sport navigeren.

De subcategorien zijn:

Nieuws: De laatste nieuwtjes over competities, riders, events, gear enz.

Background: Interessante interviews, reviews en uitgebreide informatie die je niet wil missen.

Spots&Travel: Reisverhalen, spotchecks kortom alles over onze verschillende speeltuinen.

Trick&Tips: Howto's en nuttige tips binnen elke sport. Van rookie tot expert.

File 1345

Iedere sport-specifieke pagina is vrijwel identiek in opbouw, de slideshow geeft de 5 laatste artikels weer, terwijl de vier kolommen nu dienst doen als overzicht van de laatste artikels in die categorie. Ook vind je hier de "specials" terug....dit zijn artikelen met grote foto's en audio bij sommige van deze foto's. Wil je oudere artikels zien, dan kan je "terug" in de tijd door bijvoorbeeld het nieuws overzicht op te roepen. 

File 1346

Vanuit een artikel kan je ook gebruik maken van de "tags". Klik op een tag en je krijgt een overzicht van artikels met deze tag. De "bronnen" zin links naar de bronnen die we gebruikt hebben, of gewoon interessante links.

Historie - Adrenalinsports.nl

File 816

In 2001 ging onze oersite, Adrenalinsports.nl de lucht in. In de loop der jaren veranderde de website van een eenvoudige statische site tot een via een CMS aangedreven site. 
Gestart vanuit passie voor onze hobbies, groeide de site uit tot één van Nederlands best bezochte websites op haar gebied met ruim 50,000 unieke bezoekers per maand. 

File 817

Er werd gebruik gemaakt van het Nucleus CMS systeem, wat werd aangepast aan onze eisen. In de loop der jaren werd hier meer en meer ingeplugd, tot de situatie onhoudbaar was en er een nieuw systeem moest komen. 

Voor diverse reportages zijn wij regelmatig in binnen- en buitenland te vinden, waarbij we regelmatig hotels boeken via Hotix.nl.